Jumat, 19 Juli 2013

Pradinė mokykla

Pradinė mokykla - anksčiau buvo pavadinimas, suteiktas valstybės finansuojamų mokyklų Didžiojoje Britanijoje [Taisyti] roomates pateikė bazinį švietimo darbo klasės vaikams nuo penkerių iki 14, mokyklinio amžiaus tuo metu. Jie taip pat buvo žinomas kaip pramonės mokyklose.
Pradinės mokyklos buvo įsteigtos, kad darbo klasės vaikai gauna vadovą mokymo ir elementarios pamokymus. Jie suteikė ribotą mokymo programa dėl skaitymo, rašymo ir aritmetikos (trijų R) dėmesio. Mokyklos teikiamos kaip "Seniūno" sistema, pagal kurią vienas mokytojas prižiūri didelės klasės su tam tikros monitorių, kurie buvo gana Dažnai vyresnieji komandos pagalba. Pradinės mokyklos mokytojai mokėjo rezultatus. Jų mokiniai buvo tikimasi pasiekti tikslius standartus skaitymo, rašymo ir aritmetikos, pavyzdžiui, skaityti trumpą pastraipą į laikraštį, rašyti iš diktanto, ir darbo, sumas ir jų frakcijos. [2]
Prieš 1944 apie 80 procentų mokinių skaičiaus dalyvavo pradinių mokyklų iki pat 14 amžiaus. Likusi perleidžiamos į vidurinę mokyklą, jaunesniojo Aukštesnioji mokykla sulaukus 11 metų amžiaus. Mokyklų sistema buvo pakeista su Švietimo įstatymas 1944 įvedimui. Išsilavinimas buvo pertvarkytas į tris palaipsniui etapai roomates buvo žinomas kaip pradinio ugdymo, vidurinio ugdymo ir tolesniam išsilavinimui. [3]
Jungtinėje Karalystėje, mokyklos, teikiančios pradinio išsilavinimo, dabar žinomas kaip pradinėse mokyklose. Jie paprastai rūpinasi vaikais, kurių amžius 4-11 (priėmimas į metus šešis ar Šiaurės Airijoje ir Škotijoje P1 P7). Dažnai pradinės mokyklos skirstomos į kūdikių mokyklose vaikams 4-7 ir jaunesniųjų mokyklas amžiaus septynių iki 11. Į (mažėja) mažumos srityse, kuriose yra "trijų pakopų" sistema, vaikai eina į mokyklą ar Nuleisti "First School" maždaug iki 9, tada vidurinės mokyklos maždaug iki 13, tada viršutinį mokykla; šiose vietose, trukmės "pradinė mokykla" paprastai nėra naudojami.
Jungtinės Amerikos Valstijos [taisyti]

Pagrindinis straipsnis: Švietimas Jungtinėse Amerikos Valstijose


Pradinė mokykla Kentukyje 1946
Jungtinėse Amerikos Valstijose, institucijos, kuri reglamentuotų švietimo Gyvena konstituciškai su atskiromis valstybėmis. Tiesiogiai pavaldus JAV Kongreso ir federalinės JAV Švietimo departamentas iš esmės apsiriboja reglamentavimo ir vykdymo federalinės konstitucinių teisių. Didžioji netiesioginis valdžia per federalinių lėšų nacionalinių programų ir subsidijų schemų, bet nėra ant bet kurios valstybės pareiga priimti šias lėšas, o JAV vyriausybė kitaip gali siūlyti bet ne vykdyti nacionalinius tikslus, uždavinius ir standartus, roomates gulėti už jos jurisdikcija.
Nepaisant to, švietimo turėjo gana nuoseklią raidą visoje JAV. Visos valstybės istoriškai padarė tarp dviejų žanrų K-12 švietimo ir trijų žanrų K-12 mokykloje skirtumą. Dėl švietimo žanrai pirminė ir antrinė, ir mokykloje, žanrai pradinės mokyklos, vidurinės mokyklos ar vidurinės ir aukštosios mokyklos (istoriškai, "vyresnysis" vidurinės mokyklos atskirti jį nuo jaunesniojo mokyklos).
Pradinis ugdymas (arba "pradinė mokykla", reiškiančio "pradinis ugdymas") vis dar linkęs sutelkti dėmesį į pagrindinio akademinio mokymosi ir socializacijos įgūdžių, pristatydamas vaikus į platų žinių, įgūdžių ir elgsenos koregavimas, kurių reikia sėkmingai gyvenime - ir ypač vidurinėje mokykloje. Vidurinis išsilavinimas arba vidurinė mokykla visada buvo orientuota į paauglius parengti aukštojo mokslo ar / ir karjeros pramonės, amatų ar profesijų kad nereikia mokslo laipsnį.
Pradinė mokykla visada buvo pagrindinis taškas pristatymo pradinio ugdymo ir (vadovaujančių) aukštosios mokyklos visada buvo centru vidurinį išsilavinimą. Iš pradžių, pradinės mokyklos buvo sinonimas su pradiniu ugdymu, atsižvelgiant vaikus iš darželio per 8 klasė; ir vidurinė mokykla buvo visiškai tokio pat dydžio aukštųjų mokyklų 9-12 klasėse. Ši sistema buvo Amerikoje norma iki metų po Antrojo pasaulinio karo, nes dauguma vaikų daugelyje kas buvo tada daugiausia kaimo Jungtinės Amerikos Valstijos gali eiti ne daugiau nei 8 klasė. Net tada, kai aukštosios mokyklos buvo prieinami, jie dažnai buvo prieinama.
Kadangi gyventojų skaičius išaugo ir tapo vis labiau miesto ir priemiesčio vietoje, kaimo, vieno kambario Schoolhouse užleido kelių kambario Schoolhouse, roomates tapo daug mokyklose. Tai gaminamas trečią žanrą mokykloje - vidurinėje mokykloje - kuri buvo sukurta siekiant suteikti pereinamąjį preparatą iš pradinės mokyklos į vidurinę mokyklą, Taigi tarnauja kaip tarp pradinės mokyklos ir vidurinės mokyklos tilto. Pradinės mokyklos paprastai valdomos rūšių vaikų darželio iki 6; vidurinės mokyklos, Dažnai įsikūręs tame pačiame pastate kaip aukštosios mokyklos, tada padengta pažymius 7 iki 9, ir aukštosios mokyklos veikia pažymius nuo 10 iki 12. Tuo pačiu metu, įvertinimas 9 pažymėtas vidurinės mokyklos už GPA apskaičiavimą pradžia.
Tai buvo tipiškas metu šios valstybės švietimo skyrių patvirtinti (Kalifornijoje, "Kvalifikacija") mokytojų darbo arba pradinį ar vidurinį išsilavinimą laikotarpį. Pradinė mokykla sertifikatas kvalifikaciją turėtojas mokyti bet kl tema iki 8, ir jo / jos didelis, ir mažas dalykai Įvertinimas 9. Vidurinė mokykla sertifikatas kvalifikacijos turėtojas mokyti bet 7 ir 8 klasės objektą, ir jo / jos didelis, ir mažas dalykai klasėse 9 iki 12. Tam tikrų dalykų, pavyzdžiui, muzikos, dailės, fizinio ir specialiojo ugdymo buvo ar galėjo būti suteikta, išreikštas K per 12 mokymo sertifikatus.
Iki 1960-ųjų pabaigoje, perėjimo tarp pradinio ir vidurinio ugdymo linijos Pradėjo Blur ir vidurinės mokyklos pradėjo gauti pakeičiamas vidurinės mokyklos. Šis pasikeitimas paprastai matė perleidimas 9 klasės į (vyresnysis) vidurinėje mokykloje, su 6 lygio perkeltos į vidurinę mokyklą su 7 ir 8 klasės. Vėlesni dešimtmečių daugelyje valstybių taip pat matyti, kad mokytojų sertifikavimo reorganizaciją, su 6 kl dažnai dabar įtrauktos į antrinio mokymo pažymėjimas. Taigi, o 20-ojo amžiaus Amerikos švietimo Pradėjo pradinėje mokykloje baigiant 8 klasė, 21-ajame amžiuje prasideda Amerikos pradinė mokykla baigiant Įvertinimas 5 daugelyje jurisdikcijų.
Nepaisant to, vyresni sistemos ar esama įvairiose jurisdikcijose. Nors jie yra mažuma šiandien, vis dar yra mokyklų rajonų roomates vietoj Priėmus "vidurinę mokyklą", vis dėlto skiriasi tarp jaunesniųjų ir vyresniųjų aukštųjų mokyklų. Taigi, aukštosios mokyklos gali būti arba 9-12 roomates yra labiausiai paplitusi, arba 10-12.
Pagrindinio ugdymo transformacija yra akivaizdus. Su konstanta, nuolat didėja įvairovę visoje šalyje Sveiki atvykę į "Thunderbird" pradinių mokyklų, švietimo metodas, mokytojai turi prisitaikyti. Nors studentai 21-ajame amžiuje buvo pagrindines klases pradinėje mokykloje (socialiniai mokslai, mokslas, kalbos ir literatūros, ir tt.), Daugelis mokyklų šiandien keičia savo mokymo programas ir įtraukiant šias klases Kinų išsilavinimą. Nors įprasta mokymo klasės yra dar praktiškai kitokio požiūrio laikomasi administratoriai ir mokytojams, siekiant veiksmingai mokyti visus mokinius, ir neatsilikti nuo kintančios ir besivystančios visuomenės.
sekolah tpa | Buku Administrasi Sekolah | Administrasi Madrasah | ukg online

Tidak ada komentar:

Posting Komentar