Jumat, 19 Juli 2013

Pamatskola

Pamatskola - agrāk bija nosaukums, kas dots valsts finansētu Lielbritānijas skolās [nepieciešama atsauce] roomates sniegto pamata izglītības līmeni strādnieku šķiras bērniem vecumā no pieciem līdz 14, skolas beigšanas vecuma brīdī. Viņi bija pazīstams arī kā rūpniecības skolu.
Pamatskolas tika izveidotas, lai nodrošinātu strādnieku šķiras bērnus saņemt rokasgrāmatu apmācību un elementāru instruktāžu. Tie paredzēja ierobežota mācību ar uzsvaru uz lasīšanas, rakstīšanas un aritmētikā (trīs R). Skolas darbojās uz "pamācošs" sistēma, kurā viens skolotājs uzrauga lielu klasi ar palīdzību no komandas monitoru, kas bija diezgan bieži vecāki skolēni. Pamatskolas skolotāji maksāja rezultātiem. Viņu skolēni bija paredzēts sasniegt precīzus standartus, lasīšanas, rakstīšanas un aritmētikā, piemēram, lasīšana īsu rindkopu avīzē, rakstot no diktāts, un izstrādājot summas un frakcijas. [2]
Pirms 1944 apmēram 80 procenti no skolēnu skaita apmeklēja pamatskolas līdz 14 gadu vecumam. Atlikusī novirzīti vai nu vidusskolā vai junioru tehnisko skolu 11 gadu vecumā. Skolu sistēma ir mainījusies, ieviešot Izglītības likuma 1944. Izglītība pārveidoja trīs pakāpeniski roomates bija pazīstams kā pamatizglītības, vidējās izglītības un tālākizglītības. [3]
Apvienotajā Karalistē, pamatizglītības pirmā posma izglītības ir tagad pazīstams kā pamatskolās. Tās parasti rūpējas par bērniem vecumā no 4-11 (saņemšana uz gadu Six vai Ziemeļīrijā un Skotijas uz P7 P1). Bieži vien skolas tiek iedalītas zīdaiņu skolās bērniem 4-7 un junioru skolām par vecumu septiņām līdz 11. Jo (mazinoties) mazākuma jomās, kurās ir "trīspakāpju" sistēmu, bērni iet uz skolu vai zemāku "pirmā skola" līdz aptuveni 9, tad vidējā skolas līdz aptuveni 13, tad augšējā skolā, jo šajās vietās, termins "sākumskola" parasti netiek izmantota.
Amerikas Savienotās Valstis [labot]

Galvenais raksts: Izglītība ASV


Pamatskola Kentucky 1946
Amerikas Savienotajās Valstīs, iestāde, kas regulē izglītību Dzīvo konstitucionāli ar atsevišķām valstīm. Tiešais iestāde ASV Kongresa un federālās ASV Izglītības departaments ir attiecināmas tikai uz regulējumu un izpildi federālās konstitucionālās tiesības. Lielā netieša vara tiktu īstenota, izmantojot federālo finansējumu valsts programmu un grantu shēmu, bet nav uz jebkuras valsts pienākums pieņemt šos līdzekļus, un ASV valdība citādi var ierosināt, bet nevar izpildīt valsts mērķus, uzdevumus un standartus, roomates parasti ir ārpus tās jurisdikcija.
Tomēr, izglītība ir bijusi salīdzinoši konsekventu attīstību visā ASV. Visas valstis ir vēsturiski nošķīra divu žanru K-12 izglītība un triju žanru K-12 skolas. Par izglītības žanri ir pamatskolas un vidusskolas, kā arī no skolas žanri ir pamatskola, vidusskolas vai Junior High, un vidusskolas (vēsturiski, "vecākais", vidusskolā, lai atšķirtu to no junioru skolas).
Pamatizglītība (jeb "sākumskola", kas nozīmē "pamatizglītības"), joprojām ir tendence koncentrēties uz pamata akadēmiskās izglītības un socializācijas prasmes, ieviešot bērnus ar plašu zināšanu, prasmju un uzvedības korekciju, kas vajadzīga, lai gūtu panākumus dzīvē - un, jo īpaši, vidusskolā. Vidējā izglītība vai vidusskola vienmēr ir vērsta uz gatavošanos pusaudžus par augstāko izglītību vai / un karjeru nozarēs, amatu vai profesiju, kas neprasa akadēmisko grādu.
Pamatskola vienmēr ir bijis galvenais punkts piegādi pamatizglītības, un (vecākais) vidusskola vienmēr ir bijusi kontaktiestādei vidējo izglītību. Sākotnēji, pamatskola bija sinonīms ar pamatizglītību, ņemot bērnus no bērnudārza līdz 8 pakāpē, un vidusskolā bija pilnīgi samērojami ar vidusskolas pakāpes 9-12. Šī sistēma bija norma Amerikā, kamēr gados pēc I Pasaules kara, Jo lielākā daļa bērnu, kas lielākajā daļā toreizējā galvenokārt lauku ASV varētu doties ne vairāk kā 8 pakāpē. Pat tad, kad vidusskolās bija pieejami, tie nav bieži pieejama.
Tā kā iedzīvotāju skaits auga un kļuva aizvien pilsētas un piepilsētas nevis lauku, viena istaba skolas ēka bija ceļā uz multi-room skolas ēku, roomates Kļuva vairākas skolas. Tas ražo trešo žanra skolas - junioru vidusskolā -, kas tika izstrādāta, lai nodrošinātu pārejas sagatavošanu no pamatskolas uz vidusskolu, Tā kalpo kā tilts starp pamatskolas un vidusskolas. Pamatskolas parasti darbina pakāpju Bērnudārzs līdz 6, junioru vidusskolā, bieži izvietoti vienā ēkā kā vecākais vidusskolā, klātas pakāpes 7 līdz 9, un vecākais vidusskola darbojas atzīmes 10 līdz 12. Tajā pašā laikā, 9 pakāpes iezīmēja vidusskolā nolūkos GPA aprēķinu.
Tas bija tipisks šajā laika periodā valsts dienestiem izglītības, lai apliecinātu (Kalifornijā, "akreditācijas") skolotājiem strādāt vai nu pamata vai vidējo izglītību. Pamatskola sertifikāts kvalificēts turētājs mācīt jebkuru tēmu pakāpes K līdz 8, un viņa / viņas lielajām un mazajām priekšmeti 9.klasei. Vidusskola sertifikāts kvalificēts turētājs mācīt jebkuru tēmu pakāpes 7 un 8, un viņa / viņas lielajām un mazajām priekšmeti 9 pakāpes līdz 12. Daži priekšmeti, piemēram, mūzikas, mākslas, fiziskās un speciālo izglītību, bija vai varētu tikt piešķirts kā K pa 12 Mācību sertifikātus.
Ar vēlu 1960, tad pāreja no pamatizglītības un vidējās izglītības līnijas, sāka izzust, un jaunākais vidusskolā sāku saņemt aizstāj ar vidusskolā. Šīs izmaiņas parasti redzēja zvejā 9 klases ar (vecākais) vidusskolā, ar 6.klase nodot izskatīšanai vidusskolā ar pakāpēm 7 un 8. Turpmākās desmitgades daudzās valstīs ir novērota arī par pārkārtojumiem skolotāju sertifikāciju, ar 6.klase bieži tagad iekļautais sekundāro mācību sertifikātu. Tādējādi, lai gan 20.gadsimta amerikāņu izglītības Sākās ar pamatskolā beidzas ar 8 pakāpē, 21.gadsimtā sākas ar amerikāņu pamatskola beidzot ar 5 pakāpē daudzās jurisdikcijās.
Tomēr vecāki sistēmas nav pastāv daudzās jurisdikcijās. Kamēr tie ir mazākumā šodien, vēl joprojām ir skolas rajoni roomates, nevis pieņemšana "vidusskolā", tomēr atšķirības starp jaunākajiem un vecākajiem vidusskolās. Tādējādi vidusskolās var būt 9-12, roomates ir visbiežāk, 10-12 vai.
Pamatizglītības transformācija ir acīmredzama. Ar pastāvīgu, pastāvīgi pieaug daudzveidību visā valstī Laipni lūdzam Thunderbird pamatskolu, izglītības pieeja skolotāju ir jāpielāgojas. Lai gan koledžas studenti 21.gadsimta bija pamata nodarbības pamatskolā (sociālo zinību, zinātnes, valodas Arts, utt.), Daudzas skolas šobrīd maina savas programmas un iekļaujot nodarbības, piemēram, Mandarin ķīniešu izglītību. Kaut gan parastās mācību klases ir vēl praksē, atšķirīga pieeja tiek izpildīts ar administratoriem un skolotājiem, lai efektīvi mācīt visiem studentiem, un sekot līdzi mainās un attīstās sabiedrībā.
sekolah tpa | Buku Administrasi Sekolah | Administrasi Madrasah | ukg online

Tidak ada komentar:

Posting Komentar